Kladdkaka. Jag är nog en tant eller nått. Baktips:
Det bästa receptet, och enklaste!
150 g smält smör
3 dl socker - kör på 2,5 dl högst annars blir det FÖR sött
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
5. ÄT OCH NJUT!
Addera lite grädde, glass, bär eller vad du vill om du känner för det;)
Källa: http://www.recept.nu//1.13228/markus_aujalay/efterratter_godis/agg_mejeri/markus_aujalays_kladdkaka
Kommentarer
Trackback